Over mezelf

Ik ben Heleen, hulpverlener in hart en nieren met passie voor ons vak. Psychologie is voortdurend in verandering, en het blijft boeiend. Door de jaren heen, leerde ik mijn eigen visie en ervaringen er op toe te passen, wat het nog interessanter maakt. Echtheid en verbinding staan bij mij centraal. In mijn persoonlijk leven zijn positieve relaties, humor en muziek dingen die mijn leven kleur geven. Uiteraard naast mijn 2 energieke jongens en hun papa , die elke dag wel zorgen voor een ‘klein gelukske ‘ .

Mijn achtergrond

Ik startte hoopvol aan een opleiding orthopedagogie aan de Hogeschool in Kortrijk. Algauw merkte ik dat ik meer wilde en ik stapte over op Toegepaste Psychologie. Ik kon meteen in het werkveld starten, eerst als opvoedster. Nadien kon ik aan de slag als psychopedagogisch werker in het VCLB Pieter Breughel in Sint-Jans-Molenbeek. 10 jaar werkte ik daar samen met leerkrachten, ouders en hulpverleners in de eerstelijnszorg, om zoveel mogelijk kinderen te helpen. Mijn ambities reikten echter verder dan de hulpverlening in het onderwijs en ik besloot te beginnen aan de Master Klinische Psychologie aan de VUB. Dit doe ik momenteel in combinatie met een job in het CVO pro, waar ik toekomstige kinderbegeleiders mee mag helpen opleiden.

Een spoorweg kan je pas bouwen als er ook dwarsliggers zijn”

Mijn visie

Het FARO-project, een samenwerking tussen het CLB en Paika (UZ Brussel), heeft mijn blik verruimd en inzichten gegeven die ik eerst niet had. Het hielp mij de visie en methodiek van Nieuwe autoriteit en Geweldloos verzet eigen te maken, één die mijn professionele houding mee zou gaan bepalen.

In mijn blog zal je ‘verbindend gezag’ en ‘Nieuwe autoriteit’ zien passeren, aangevuld met andere voor mij zinvolle inzichten. Vergeet bij het lezen niet in het achterhoofd te houden dat opinies, interpretaties en suggesties persoonlijk gekleurd zijn. Ik heb de waarheid niet in pacht, maar wil graag mijn visie en ervaringen delen. Ik hoop mensen te kunnen inspireren om positief en ‘echt’ te blijven, om tegenslagen en drempels te overwinnen door jezelf te blijven en vol te houden.

The devil whispered in my ear: “You are not strong enough to withstand the storm”

Today I whispered in the devils ear: “I am the storm”

Contacteer me

    Een gedachte over “Over mezelf

    Reacties zijn gesloten.